Categories
Dermatology Medicine NEET 2021 NEET PG Physiotherapy SV NIRTART MPT ENTRANCE EXAM

10 MCQs on Dermatology (Part-III)

In this article we will solve 10 MCQs on Dermatology (Part-III)

In this article, we will solve 10 MCQs on Dermatology (Part-III). So, let’s get started.

Questions and Answers

1. Tenderness is uncommon in:
B. Chancroid
D. All of the above
A. Herpes genitalis
C. Donovaniasis
Ans: (C) Donovaniasis

2. Acanthosis nigricans histologically show:
A. Papillomatosis
B. Marked acanthosis
C. Hypermelanosis
D. All of the above
Ans: (A) Papillomatosis

3. Patch test is done to document:
A. Type I hypersensitivity
B. Delayed type hypersensitivity
C. Autoimmune disease
D. Immunocomplex deposition
Ans: (B) Delayed type hypersensitivity

4. Which of the following shows deposition of IgA in dermal papilla:
A. Dermatitis herpetiformis
B. IgA papillomatosis of childhood
C. Bullous pemphigoid
D. Gestational herpes
Ans: (A) Dermatitis herpetiformis

5. Intraepidermal IgG deposition is seen in:
A. Pemphigous
B. Bullous pemphigoid
C. Herpes genitalis
D. Not recalled
Ans: (A) Pemphigous

6. All are seen in Reiter’s syndrome except?
A. Subcutaneous nodules
B. Oral ulcers
C. Keratoderma blenorrhagicum
D. Circinate balanitis
Ans: (A) Subcutaneous nodules

7. A person suffers from B27 associated reactive arthritis, urethritis and conjunctivitis. Which is most likely organism involved in this case?
A. Borrelia burgdorferi
B. Ureaplasma urealyticum
C. Betahemolytic streptococci
D. Streptococcus bovis
Ans: (B) Ureaplasma urealyticum

8. Most common cause of plant induced dermatitis in India:
A. Poison ivy
B. Parthenium
C. Ragweed
D. Cotton fibers
Ans: (B) Parthenium

9. A 22 years women with diffuse hair loss for 1 month, with past history of enteric fever, before 4 months, likely cause:
A. Androgenic alopecia
B. Telogen effuvium
C. Anagen effuvium
D. Alopecia areata
Ans: (B) Telogen effuvium

10. Ivermectin in indicated in the treatment of:
A. Syphilis
B. Scabies
C. Tuberculosis
D. Dermatophytosis
Ans: (B) Scabies

By medmcqsguide

In MedMCQs Guide we provide multiple sets of MCQs related to medicine, surgery, and physiotherapy field for education purpose.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s